Кремль намагається виправдати тривалість війни і масштаб втрат

Прогнозована тривалість війни та масштаб російських втрат в Україні – це частина підготовки росіян до довгострокових перспектив, заявляє Інститут вивчення війни (ISW). 

Російський диктатор Володимир Путін намагається виправдати тривалість війни та її вплив на економіку країни, наголошуючи на необхідності підвищення продуктивності праці та модернізації галузей економіки.

Згідно зі звітом ISW, Путін намагається заспокоїти російське суспільство щодо економічних викликів, які виникають внаслідок війни в Україні.

На пресконференції під час 12-го з’їзду Федерації незалежних профспілок Росії у Москві, він висловив переконання, що у майбутніх роках Росія зазнає дефіциту робочої сили та буде змушена шукати шляхи підвищення продуктивності.

Також читайте: Столтенберг спрогнозував два сценарії розвитку війни в Україні

Путін також підкреслив, що розв’язання проблеми нестачі робочої сили може включати імпорт праці з-за кордону, або ж підвищення продуктивності праці в Росії. Це заявлення, ймовірно, адресоване російським ультранаціоналістичним групам, які стикаються з питанням міграції, особливо після недавнього теракту в “Крокус Сіті Холі”.

Такі кроки вказують на стратегічну мобілізацію Росії перед обличчям наростальних викликів, що ставлять під загрозу економічну стабільність країни та надійність воєнної стратегії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦