Російські військові проклали маршрути дронів-камікадзе типу Shahed-131/136 через житлові квартали.

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк в етері телемарафону повідомила, що вночі 5 квітня ворог завдав удар по південних регіонах України. БпЛА були запущені хвилями та обов’язково через житлові квартали.

Читайте також: Вибухи в небі, на землі та автоматні черги: у Ростовській області сталася атака БПЛА

Зазначається, що ворог запускав ударні дрони з тимчасово окупованого Криму, через окуповану лівобережну Херсонщину, та з акваторії Чорного моря. В операційній зоні “приземлили” 13 “Шахедів”.

Перші дрони полетіли до Запоріжжя та Дніпропетровської області. Українські військові збили 9 БпЛА: два – на Дніпропетровщині, 7 – Запорізькій області. Наступний запуск дронів відбувся на Одеську область, де вдалося знищити 4 дрони.

Збивають Шахеди

Окупанти навмисно прокладають маршрути через житлові квартали, де мешкають мирні громадяни. Таким чином ворог підбирається до критично важливої інфраструктури.

Цього разу ворог спрямував БпЛА через приватний сектор, через що уламки безпілотника впали на приватні будинки та господарчі споруди. На щастя, обійшлося без жертв, ніхто не постраждав.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦