Лише за підсумками лютого збитки сягнули 350-400 мільйонів доларів

Національний банк України оцінив фінансові збитки імпортерів у зв’язку з блокадою кордонів, яку проводять польські фермери, і назвав цифру у своєму останньому звіті. За даними НБУ, збитки становлять приблизно 350-400 мільйонів доларів за лютого місяця цього року.

В огляді Макроекономічного та монетарного стану, представленому Національним банком, зазначено, що блокада кордону суттєво вплинула на процеси імпорту товарів. У цей період відчутно зменшилися закупівлі продовольчих товарів та промислових виробів, але зросли імпорт нафтопродуктів та окремих хімічних товарів.

Представники НБУ також зауважили, що фізичні обсяги експорту зернових досягли певного піднесення, але залишалися на нижчому рівні порівняно з показниками січня 2022 року. Також спостерігався спад експорту продукції гірничо-металургійного комплексу, що пов’язують з переорієнтацією постачань та кризою у Червоному морі.

Читайте також: Україна почне отримувати дохід від активів РФ

Раніше було оголошено, що внаслідок дій польських фермерів, які блокують кордон, Україна за лютий 2024 року пропустила можливість отримати 7,7 мільярда гривень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦