Дистанційно кероване судно може переносити вантаж вагою 500 кг і долати відстані у 1000 км 

Україна могла використати легкий літак типу Cessna для атаки на російський завод у Єлабузі, Татарстан, що спеціалізується на виробництві “шахедів”. 

Про це повідомляє Forbes. Зазначається, що такий літак міг бути оснащений пультами дистанційного керування і вибухівкою.

Cessna має здатність переносити вантаж вагою до 500 кг та долати відстані до 1000 км.

Також читайте: Кримський міст буде знищено: у ГУР нарешті сказали коли

Науковець Дослідницької лабораторії ВПС США Алок Дас відзначив, що дистанційно керований літак Cessna забезпечує всі переваги безпілотних операцій, не потребуючи складності та додаткових витрат, що пов’язані з розробкою нових безпілотних транспортних засобів.

Такий літак, на відміну від багатьох інших, може надавати перевагу непомітності завдяки своїй екологічності та високотехнологічному обладнанню.

За даними видання, удар по Єлабузі міг би створити серйозні турбулентності для російського командування, оскільки у держави-агресора обмежені засоби протиповітряної оборони.

Своєю чергою, аналізуючи ситуацію, автор статті відзначив, що українська індустрія безпілотників є децентралізованою, тоді як російська є централізованою, що робить її більш уразливою перед повітряними ударами. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦