Мародерство російських загарбників вийшло на новий рівень, оскільки тепер вони “націоналізують” квартири і будинки українців.

На тимчасово окупованих територіях України росіяни взялися нібито “офіційно” віджимати житло українців. І тепер ворог робитиме “все за законом”. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Читайте також: 44 країни підтримали створення трибуналу для Росії

На окупованій частині Запорізької області ворог планує ініціювати законопроєкт щодо націоналізації порожніх квартир та будинків, які залишили українці. Попередньо цю інформацію надав Микола Пастушенко, який представляє “парламент” в цьому регіоні. За його словами, в області нагромадилася значна кількість покинутого житла, серед якого можуть бути квартири людей, які ведуть “підривну діяльність”.

Він заявив, що рішення про “націоналізацію” буде ухвалено лише через “судові органи”, а житло не буде забрано без такого рішення. Проте це викликає сумніви, оскільки вже спостерігаються випадки, коли окупанти самовільно переоформляли житло на своїх родичів без офіційних підстав.

Такі дії призводять до зростання напруженості серед українців, які залишили рідні домівки через окупацію. Існують обурені заявою Пастушенка, наголошуючи, що це лише спроба окупантів легалізувати своє свавілля та шантажувати власників житла.

Окупанти публікують списки житла українців, які виїхали

Законопроєкт щодо передачі покинутого житла у “державну власність” окупанти ухвалили й у “Луганській народній республіці” та в Донецькій області. За даними “депутата Народного Совєта” Олексія Білецького, закон регулює передачу у власність РФ житла, яке залишили з 2014 року особи, які вже не планують повертатися.

Критеріями визнання житла покинутими вважаються несплата комунальних послуг протягом року, відсутність зареєстрованого права власності в російському держреєстрі нерухомості та невикористання приміщення, що створює загрозу безпеці оточуючих.

В окупованих містах українці, які виїхали, оплачували житло через знайомих, але тепер їм доведеться виправдовувати своє право на власність через суд.

Аналогічна ситуація сталася й на окупованій частині Донецької області. Підтвердженням прав на житло вважається пред’явлення паспорта громадянина Російської Федерації або інших документів (не українських).

Це лише ще один приклад масового мародерства окупантів, яке відбувається в окупованих територіях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦