2 квітня було завдано ударів по підприємствах, що виготовляють шахеди на фронт

2 квітня українські безпілотники великої дальності завдали ударів по російському військовому виробництву та інфраструктурі нафтопереробного заводу в Республіці Татарстан.

Ці удари є суттєвим переломом у продемонстрованій Україною здатності завдавати дальніх ударів далеко по російському тилу.

В ISW зазначили, що такі українські удари є необхідним компонентом кампанії України з деградації галузей, які забезпечують і підтримують російську армію.

Унаслідок атаки БПЛА було уражено виробничі потужності “Алабуги”, де виготовляються дрони “Шахед”, якими Росія атакує Україну. Також атаковано НПЗ “Танеко”, який є третім за величиною в РФ.

Як результат, сталися значні руйнування заводу з виробництва “Шахедів” в “Алабузі” та масштабна пожежа на НПЗ “Танеко” (відбулася зупинка близько половини потужностей НПЗ).

Читайте також: У ISW проаналізували останні сенсаційні заяви Путіна

Ця атака, зазначили в ISW, є свідченням здатності України завдавати дальніх ударів далеко по російському тилу. Також вона вказала на деградацію російських військових потужностей. 

Станом на 3 квітня відомо, що постійні удари українських дронів по російських НПЗ призвели до зупинки близько 14% загальних нафтопереробних потужностей Росії. Однак російські джерела заперечують будь-яку суттєву шкоду від ударів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦