Російські окупанти проводять “заходи”, які спрямовані дискредитувати учасників українського опору та підпілля. Вже десятки невинних людей затримано.

Центр національного спротив повідомив, що в межах цієї інформаційної операції з дискредитації українців активно поширюють різні фейки. Зокрема фейкові листи з підлітками, яких начебто завербували партизани для теракту у кримських школах. Таким чином росіяни хочуть перекласти відповідальність на Україну за інцидент у “Крокус Сіті Хол”.

Читайте також: США попереджали росію про терористичний напад саме в “Крокус Сіті Хол”

Аналітики ЦНС констатували, що кремлівський режим використовує смерть тільки для поширення ненависті та ще більшої кількості смертей. Там наголосили, що спротив не буде співпрацювати з неповнолітніми.

Крім цього, на окупованій частині Донбасу, Запоріжжя та Криму під час весняних канікул вчителі розповідали дітям про “українських терористів”, яких проводять “вербування”. Тобто діям намагаються вкласти в голову, що їх хочуть вбити українці, розпалюючи ненависть та страх.

Така ж ситуація у Донецьку та Мелітополі, де лякають екстремістами, закликають студентів доносити один на одного або на підозрілих осіб з проукраїнськими поглядами.

Після теракту у “Крокусі” на росії полюють за мігрантами з Центральної Азії, зокрема Таджикистану. Вихідців з інших країн б’ють, підпалюють їхній бізнес, депортують. А ось на територіях України, які перебувають в окупації, такі дії не проходять. Навпаки їх звозять сюди і заселяють в оселі українців. “Нова влада” ще й роздає громадянство РФ, оскільки це дешева робоча сила.

Також ФСБ почало більш ретельно перевіряти осіб, які в’їжджають в Крим чи на Донбас з інших окупованих територіях. Люди чекають вердикту по кілька годин у чергах.

Облава у Маріуполі

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦