Дрони упали на завод з виробництва шахедів та на НПЗ “Танеко”

Татарстан уперше від повномасштабного російського вторгнення атакували безпілотники. 

2 квітня БПЛА атакували підприємства в містах Єлабуга та Нижньокамськ у Татарстані, повідомив глава республіки Рустам Мінніханов. За його словами, серйозних руйнувань немає, технологічних процесів не було порушено.

Під удар потрапила особлива економічна зона «Алабуга» в Єлабузькому районі. За даними керівництва ОЕЗ, дрони вдарили по гуртожитку місцевого коледжу «Єлабуга Політех».

“Ці безпілотники були оснащені обладнанням країн НАТО”, – стверджують в “Алабузі”.

Також читайте: Чи вірять росіяни у причетність України до теракту у Crocus City Hall – опитування

В результаті атаки постраждали семеро людей, як мінімум трьох госпіталізували, повідомляють російські ЗМІ.

Крім того, стало відомо, що один безпілотник атакував завод «Танеко» у Нижньокамську. Повідомляється про трьох постраждалих. 

Мер Нижньокамська Раміль Муллін повідомив, що дрон дійсно спробував атакувати нафтопереробний завод, але його “придушили системами радіоелектронної боротьби”. Він стверджує, що руйнувань та постраждалих у результаті “інциденту” немає.

Українські ЗМІ повідомили, що дрони вперше атакували Татарстан, що знаходиться з 1200 км від кордону України. Зазначається, що «за цим стоїть» Головне управління розвідки Міноборони України.

Нагадаємо, влітку 2023 року стало відомо, що студентів із «Алабуги» залучають до збирання безпілотників «Шахед» для фронту. Підліткам віком від 15 до 17 років доводиться працювати цілодобово, іноді без перерв на сон та їжу, а відмова від роботи загрожує відрахуванням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦