Захиститися від пилової бурі можна лише якщо не виходити з дому 

Український гідрометеорологічний центр повідомив про надходження пилу з пустелі Сахара на територію країни. Цей пил, перенесений хвилею тепла з західного Середземномор’я, призвів до аномально високих температур повітря та темного неба в багатьох областях України.

Мешканці західних регіонів України вже мали змогу спостерігати це явище, а сьогодні він поширився на більшість областей країни. Супутникові знімки з платформи EUMETSAT чітко показують цей процес.

Також читайте: Укргідрометцентр: Справжня весна прийде швидко

У зв’язку з цим, рекомендується зачиняти вікна в приміщеннях, щоб уникнути проникнення пилу. Особливо важливо це для людей з захворюваннями дихальних шляхів, літніх людей та дітей. Пил може бути шкідливим для здоров’я, особливо при тривалому контакті з ним.

Крім того, рекомендується утримуватися від активних фізичних навантажень на вулиці під час таких пилових бур, а також надягати маски-респіратори або бандани, щоб захистити дихальні шляхи від пилу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦