Науковці встановили, що інтелект успадковується від матері 

Недавнє дослідження, проведене вченими з Університету Глазго, принесло відкриття щодо спадковості інтелекту у дітей. Виявилося, що гени матері відіграють визначальну роль у формуванні розумових здібностей та кмітливості дитини.

Результати дослідження, опубліковані у відомому науковому журналі, підтвердили, що близько 40–60% інтелектуальних здібностей дітей є спадковими, проте решта залежить від впливу навколишнього середовища. У роботі вчені проаналізували результати досліджень, проведених на лабораторних пацюках, що підтвердили важливу роль материнських генів у формуванні інтелекту.

Читайте також: Жінка понад 50 років носила в утробі мертве немовля

Експеримент показав, що пацюки, яким вводили додаткову дозу материнських генів, мали збільшений розмір голови й мозку, що свідчить про позитивний вплив цих генів на розвиток розумових здібностей. Натомість пацюки, які отримували додаткову дозу чоловічих генів, характеризувалися меншими головами й великими тілами.

Згідно з результатами дослідження, проведеного на понад 12 тисячах підлітків різного віку і соціального статусу, найбільш суттєвим фактором, що визначав рівень інтелекту, виявився IQ матері. Це підтверджує висновок про важливу роль материнських генів у формуванні розумових здібностей дитини.

Дослідження також показало, що гени батька переважно відповідають за інші аспекти особистості, такі як сексуальна поведінка, агресивність і харчові уподобання. Однак за когнітивні функції, мислення та аналітичні здібності відповідають гени матері.

За даними вчених, міцний зв’язок між матір’ю та дитиною також впливає на розвиток деяких зон мозку, що підкреслює важливість материнського впливу на розвиток інтелекту дитини. Нові відкриття в цій галузі можуть сприяти розумінню процесів формування інтелекту та розробці ефективних підходів до розвитку дитячого потенціалу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦