Швеція обговорює із союзниками можливу передачу винищувачів Україні  

Швеція веде переговори з союзниками щодо можливої передачі Україні винищувачів Gripen. Про це заявив міністр оборони Швеції Пал Йонсон, підкресливши, що остаточне рішення ще не ухвалене.

“Обговорення тривають в рамках коаліції винищувачів, до якої приєдналася Швеція”, – зазначив Йонсон.

Коаліція винищувачів – це група країн, які спільно працюють над тим, щоб допомогти Україні отримати американські винищувачі F-16.

Йонсон також закликав Європу посилити свою військову допомогу Україні. Він наголосив, що важливо “компенсувати” зменшення підтримки з боку інших країн.

Раніше Шольц пояснив, чому не передає Україні Taurus

“Європа має розуміти, що війна в Україні не закінчиться завтра, — сказав Йонсон. – Ми повинні бути готові підтримувати Україну протягом тривалого часу”.

Швеція вже інвестує кошти у виробництво 155-мм снарядів для України, а також долучилася до кількох міжнародних ініціатив щодо збільшення виробництва боєприпасів.

За словами Йонсона, Швеція також розглядає можливість передачі Україні інших видів озброєння, окрім винищувачів.

“Ми хочемо зробити все можливе, щоб допомогти Україні перемогти у цій війні”, – підкреслив міністр оборони Швеції.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦