Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відповів, чи необхідно мобілізувати пів мільйона людей до ЗСУ.

В інтерв’ю “Укрінформу” він пояснив, що військове керівництво переглянуло необхідність мобілізації 450-500 тисяч осіб, як раніше заявляв президент Зеленський, тому ця цифра буде зменшена.

Читайте також: Україна потребує зброї для перемоги над окупантами – The Telegraph

Сирський сподівається, що буде достатньо людей, які зможуть захищати Україну. Йдеться як про мобілізованих, так і тих, хто добровільно пішов служити. За його словами, люди – не роботи. Вони фізично та психологічно виснажуються, особливо в умовах постійних бойових дій.

Він нагадав, що люди, які мобілізувалися до армії у лютому 2022 року, потребують відпочинку, відновлення, лікування та реабілітації.

Мобілізації в Україні

Головнокомандувач навів приклад 110-ї бригади, які від початку повномасштабної війни з РФ була задіяна на Авдіївському напрямку. Цим людям потрібно відновитися і відпочити. І таких військових дуже багато.

Наразі військове керівництво переглядає чисельність певних військових частин, які не беруть участі у бойових діях, провівши аудит їхньої діяльності. Завдяки цьому тисячі військових було спрямовано до бойових частині.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦