У військових існує одне правило: не обговорювати накази, а виконувати їх. Тож, якщо президент країни, Верховний Головнокомандувач, прийняв рішення про таку заміну, особливо в активний період війни, це свідчить про серйозні причини.

Так головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у своєму інтерв’ю для “Укрінформу” прокоментував відставку свого попередника Валерія Залужного.

Він підкреслив, що вони з Валерієм Федоровичем Залужним працювали як одна команда у найважчі часи, від початку російського повномасштабного вторгнення, а навіть раніше. 

Також читайте: Сирський прокоментував посилення мобілізації в Україні

“Ми з Валерієм Федоровичем працювали пліч-о-пліч у найважчі часи від початку російського повномасштабного вторгнення, та навіть раніше. Працювали як одна команда. Бажаю йому успіху на новій і дуже відповідальній посаді”, – підкреслив він.

Сирський також завів, що всі набуті знання та досвід, отримані вже під час повномасштабної війни у боях з переважальними силами противника, будуть спрямовані на підвищення ефективності дій та максимального ураження ударних угруповань противника.

Раніше стало відомо, що Залужний і Шаптала були звільнені за висновком ВЛК про непридатність до військової служби з вилученням із військового обліку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦