Україна може здолати ворога до кінця 2024 року: думка військового експерта

Захід володіє необхідними ресурсами, щоб істотно вплинути на хід війни в Україні вже протягом 2-3 місяців.

На думку західних ЗМІ, найближчі 5-8 місяців стануть вирішальними на фронті. Проте, за словами військового експерта, полковника ЗСУ в запасі Петра Черника, у партнерів України є всі можливості забезпечити перемогу вже до кінця 2024 року.

Ключовим фактором у цій справі стане надання Україні необхідної зброї у достатній кількості:

Літаки:

Заплановано постачання 60 винищувачів F-16, але для кращого результату експерт рекомендує збільшити цю кількість до 200. Захід володіє значними ресурсами, адже загалом у світі налічується понад 4000 таких літаків.

Також читайте: Байден знає, як США могли б захистити Україну від “м’ясника Путіна”

Далекобійні ракети:

За словами Черника, проблем з постачанням цих озброєнь також не виникає. На складах Заходу знаходиться майже 4000 ракет ATACMS, яких буде достатньо для досягнення необхідних цілей.

Експерт зазначає, що просування по лінії розмежування, що існувала до 2022 року, буде надзвичайно складним через потужні укріплення. Тому звільнення таких міст, як Донецьк, можливе лише за допомогою масштабних бомбардувань, які під силу США.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦