Канцлер Німеччини боїться війни Росія-НАТО 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати Україні далекобійні ракети Taurus.

За його словами, таке рішення продиктовано прагненням не допустити ескалації війни до прямого зіткнення Росії та НАТО.

“Як канцлер я несу відповідальність за питання війни та миру, а також за безпеку в Європі. Це стосується і питання Taurus. Окрім потужної підтримки України, для мене принципово важливо не допустити ескалації війни до конфлікту між Росією та НАТО”, – заявив Шольц.

Він підкреслив, що Німеччина також не буде відправляти своїх військових в Україну.

“З кожним постачанням зброї Україні ми ретельно аналізуємо його можливий вплив на ескалацію”, – додав канцлер.

Також читайте: Байден знає, як США могли б захистити Україну від “м’ясника Путіна”

“Тому я й прийняв таке рішення щодо Taurus”, – підсумував Шольц.

Водночас він зазначив, що Німеччина надає Україні значну підтримку зброєю та боєприпасами.

“Ми підтримуємо Україну більше, ніж будь-яка інша країна Європи, — заявив Шольц. – На це ми вже витратили понад 28 мільярдів євро. Це більше, ніж у багатьох інших країн разом узятих”.

“І ми будемо робити це стільки, скільки потрібно. Це показує Путіну, що він не може розраховувати на те, що всі інші згодом відмовляться від своєї підтримки”, – додав канцлер.

Нагадаємо: раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що деякі політики в Німеччині роздратовані можливістю постачання Україні ракет Taurus. У НАТО зазначили, що не можуть змусити будь-яку країну-член альянсу надіслати Україні те чи інше озброєння, включаючи ракети Taurus. Там також закликали не фокусуватися виключно на Taurus, адже це не дає повного уявлення про допомогу, яку Німеччина надає Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦