Журналістку Baltnews Світлану Бурцеву заарештовано  

В Естонії заарештовано 57-річну журналістку Світлану Бурцеву за підозрою в порушенні санкційного законодавства — її звинуватили у роботі на російські ЗМІ, повідомила газета Eesti Ekspress. 

На думку адвоката, арешт порушує свободу преси та свободу слова. Звинувачення із цим не згідно. Суд другої інстанції взяв час на роздуми.

Бурцева – громадянка Естонії, мешканка Таллінна. За даними видання, вона писала статті й робила фотографії для російськомовного агентства Baltnews, яке входить до медіагрупи «Росія сьогодні» і спеціалізується на новинах Естонії, Литви та Латвії. 

Також читайте: На росії може початись серйозна міжетнічна ворожнеча – NYT

Журналістку затримали на початку березня, її підозрюють у порушенні санкцій проти Росії у зв’язку із роботою на російські ЗМІ.

До 2018 року редакція Baltnews базувалася в Естонії, Литві та Латвії, але потім почала працювати в Москві. У грудні 2022 року засновнику Baltnews Олександру Корнілову анулювали ВНЖ в Естонії та закрили в’їзд до шенгенської зони на 5 років. У лютому 2023 року ЄС наклав санкції на медіагрупу «Росія сьогодні».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦