Російська армія веде застарілу війну на виснаження

За словами генерал-лейтенанта Бена Годжеса, колишнього головнокомандувача збройних сил США в Європі, російські війська не мають ресурсів для здійснення значного прориву в Україні.

Хоча окупанти й інтенсифікують атаки, використовуючи затримку допомоги для України, їм бракує мобільної групи, здатної рухатися в напрямку великих міст.

“Я не бачу у них великого мобільного угруповання, яке могло б закріпити їх наступ під Авдіївкою, яке могло б рушити в напрямку Харкова, Києва чи інших великих міст, як це робила стара радянська доктрина з оперативно-маневреними групами”, – наголосив Годжес.

Також читайте: Україна може виграти війну вже до кінця 2024 року: пояснення експерта

На думку генерала, росіяни не володіють необхідною логістикою для підтримки руху бронетанкових з’єднань. Замість цього вони “просто штовхають людей у м’ясорубку”, маючи в запасі лише “артилерійські боєприпаси”.

“Я не впевнений, що у них (необхідна логістика – Ред.) є, навіть якщо вони продовжуватимуть досягати успіхів на тактичному рівні. Звісно, я можу помилятися, але я не бачив доказів того, що у них є таке велике з’єднання, яке могло б це зробити”, – зауважив він.

Годжес підкреслив, що російська армія веде “застарілу війну на виснаження”, намагаючись “задушити українських захисників масою”.

“Це триватиме. Але це відрізняється від прориву”, – додав він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦