Росія не виробила шаблонної лінії стосовно обговорення інциденту 

Після трагічних подій в “Крокус Сіті Холлі”, Кремль виявив непослідовність у висловленні своєї позиції стосовно “українського сліду” у теракті.

Президент РФ Володимир Путін та інші чиновники змінюють свої заяви, що може свідчити про внутрішні розбіжності в Кремлі щодо обговорення цього інциденту.

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) вказують, що російський уряд поки не виробив чітку лінію стосовно цієї події та не зміг узгодити свої інформаційні операції з даними розвідки та правоохоронних органів.

Фахівці також наголошують на коливаннях у висловлюваннях Путіна, який спершу звинуватив Україну у нападі, а потім уникнув прямого звинувачення під час іншого виступу.

Читайте також: В ISW пояснили заяви Росії про причетність України до теракту в Crocus City Hall

Речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився прямо заявити, що Україна стоїть за нападом, а інші високопосадовці російського уряду подвоїли безпідставні звинувачення в адресу України.

Тим часом в українському Головному управлінні розвідки реагують на звинувачення Федеральної служби безпеки РФ, наголошуючи, що це спроба зі сторони російського режиму привласнити теракт до України.

Рада національної безпеки США відкинула спроби РФ прив’язати Україну до цієї події, наголошуючи на ризику теракту з боку ІДІЛ.

Розвідка США підтвердила причетність ІД до теракту, що також підтвердили самі бойовики.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦