Метью Міллер заявив, що штати, що не заохочують такі дії

У Державному департаменті США прокоментували атаки українських тронів на російські нафтопереробні заводи.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати не заохочують такі дії.

“Наша позиція від початку цієї війни завжди була такою, що ми не заохочуємо і не підтримуємо завдання ударів Україною за межами її території”, – підкреслив він.

Міллер також відмовився відповісти на питання, чи контактував Вашингтон з Києвом щодо цього питання після удару по черговому російському НПЗ в Самарі. Проте він зауважив, що позиція США, висловлена ним, відображає “тривалу політику” американської сторони, і це було чітко донесено до українських партнерів.

Також читайте: Байден знає, як США могли б захистити Україну від “м’ясника Путіна”

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що у США закликали Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру, попереджаючи, що удари безпілотників можуть підвищити світові ціни на нафту та спровокувати помсту.

Росія залишається одним із найважливіших світових експортерів енергії, попри санкції Заходу щодо її нафтогазового сектору. Ціни на нафту цього року зросли приблизно на 15 відсотків до 85 доларів за барель, що підштовхнуло ціни на пальне саме тоді, коли президент США Джо Байден розпочинає свою кампанію щодо переобрання.

У Державному департаменті США вважають, що якщо Україна продовжуватиме завдавати ударів по російських об’єктах, Росія може у відповідь накинутися на енергетичну інфраструктуру, на яку покладається Захід.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦