Також з’явитися до військкомату повинні призовники та резервісти  

Українські військовозобов’язані, призовники та резервісти повинні бути готові до змін у процедурі військового обліку. Згідно з чинним законодавством, тепер вони повинні самостійно з’являтися до військкомату без повістки, йдеться у матеріалі NV.

Ця ініціатива стосується таких ситуацій:

Виїзд за кордон: Якщо особа виїжджає за кордон на строк понад три місяці, вона повинна з’явитися до Територіального Центру Комплектування (ТЦК) для зняття з військового обліку.

Переїзд до іншого міста: При зміні місця проживання в межах України, особа має 7 днів для того, щоб з’явитися до ТЦК та взяття на військовий облік.

Зміна персональних даних: В разі зміни особистих даних, які вказані у державному реєстрі призовників, військовозобов’язаний повинен повідомити про це до ТЦК протягом 7 днів.

Також читайте: Боєць бригади “Буревій” з важким пораненням виповз по мінному полю

Втрата військово-облікового документа: У разі втрати військового документа особа має з’явитися до ТЦК для подання необхідних документів.

Звіряння особистих даних: Один раз на п’ять років військовозобов’язаний повинен з’являтися до ТЦК для звіряння особистих даних з обліковими даними ТЦК.

Щорічне подання документів: До 1 жовтня кожного року військовозобов’язані мають подавати до ТЦК документи, які підтверджують право на відстрочку від призову на строкову військову службу.

До ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію та введення нових правил в дію, чинні положення про військовий облік залишаються незмінними. У зв’язку з цим, всі військовозобов’язані, призовники та резервісти зобов’язані дотримуватися нових вимог щодо військового обліку та вчасно з’являтися до ТЦК.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦