Інститут вивчення війни попереджає про ризики звинувачень Росії на адресу України

Атака “Ісламської держави Хорасан” на Crocus City Hall у Підмосков’ї 22 березня свідчить про провал російської розвідки та правоохоронних органів, а не про змову, ініційовану Україною, стверджують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Нехтування загрозою: Звинувачення Росії на адресу України в цій атаці, на думку ISW, ігнорують реальну загрозу, яку становлять операції “Ісламської держави” на території РФ для внутрішньої безпеки країни та її жителів.

Інформаційна кампанія: ISW вважає, що Кремль використовує цю ситуацію для інформаційної кампанії, спрямованої на виправдання повномасштабного вторгнення в Україну.

Також читайте: Терористів із підмосковного Crocus City Hall після тортур доправили до суду: фото

Ризик для цивільних: Російська влада, ймовірно, розуміє, що звинувачення на адресу України можуть призвести до нових терактів “Ісламської держави”, але вважає, що інформаційна цінність цих звинувачень вища за ризики для життя людей.

Відсутність реальної боротьби з тероризмом: ISW підкреслює, що Кремль не вживає заходів для боротьби з тероризмом “Ісламської держави” на території РФ, а натомість використовує цю проблему для пропаганди.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦