Пауліна Мустерс прославилася як найнижча жінка за весь час. Її ріст становив тільки 61 см.

Книга рекордів Гіннеса розповіла про ще одну рекордсменку, якій вдалося заробляти тисячі доларів, але пішла з життя у 19 років.

Читайте також: Жінка понад 50 років носила в утробі мертве немовля

Пауліна народилася в маленькому селі Оссендрехт, Північний Брабант, 26 лютого 1876 року, хоча існують суперечки щодо року її народження. Вона була п’ятою з дев’яти дітей, народжених в скромній родині, яка пережила важкі часи.

Завдяки своєму незвичайному зросту вже під час народження, лише 30 см, Пауліна вразила світ своєю надзвичайною історією. Вона стала об’єктом цікавості та платних показів на ярмарках ще з самого дитинства, що принесло сім’ї значний дохід.

Її кар’єра у шоубізнес вдалася, коли вона переїхала до Нью-Йорка. Там вона почала виступати в театрі Проктора на Бродвеї, заробляючи величезні суми грошей. Однак коротке, але блискуче життя Пауліни завершилося дуже швидко: вона померла на початку 1895 року у віці всього 19 років від пневмонії та менінгіту.

Найнижча жінка в історії

Попри це, пам’ять про неї продовжує жити і дотепер. Зокрема, у місті Оссендрехт незабаром відкриється музей, присвячений життю та спадщині Пауліни Мустерс. Його засновники сподіваються відшукати невідомі факти та історії про її життя, зокрема про долю її карети та посмертних масок

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦