НАБУ та САП порушили справу проти голови АМКУ Павла Кириленка після гучного сюжету журналістів-розслідувачів “Схем”.

“Радіо Свобода” з посиланням на пресслужбу САП повідомила, що йдеться розслідування щодо незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації. Досудове розслідування ведуть детективи НАБУ.

Читайте також: Справа Кулініча: які дані передавав ексчиновник СБУ в Москву

Журналісти розповіли, що родина голови Антимонопольного комітету володіє майном на 70 млн гривень.

За те, що посадова особа недостовірна задекларувала свої доходи і майно загрожує штраф або ж позбавлення волі до 2 років. Також буде позбавлено права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ж буде доведено незаконне збагачення, то на порушника буде очікувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Павло Кириленко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура пояснила, що поки Кириленко ще не підозрюваний/не обвинувачений у кримінальних провадженнях. Наразі тільки його відкрито і здійснюється процесуальне керівництво САП.

Правоохоронці повідомили про відкриття кримінального провадження ще 22 березня, наступного дня після публікації матеріалу в програмі “Схема”. В матеріалі стверджувалося, що родина Павла Кириленка за період з 2020 по 2023 рік придбала нерухомість та автомобілі на загальну суму понад 70 мільйонів гривень.

Зауважимо, що Павло Кириленко здобув посаду військового прокурора Ужгородського гарнізону Західного регіону України в 2017 році. Пізніше він очолював Донецьку обласну військову адміністрацію протягом чотирьох років – з 5 липня 2019 року до 5 вересня 2023 року. З 6 вересня 2023 року Кириленко призначений головою Антимонопольного комітету.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦