Наслідки теракту у “Крокус Сіті Холі” та його контекст нині розглядаються та обговорюються у світлі нової інформації.

За даними джерел, злочин, який призвів до багатьох жертв і травм, був жорстким посланням від ІДІЛ до російського уряду, а також міжнародного співтовариства.

Читайте також: В ISW пояснили заяви Росії про причетність України до теракту в Crocus City Hall

Теракт став реакцією на дії РФ в різних країнах, включно з Афганістаном, Чечнею та Сирією, де військові операції призвели до багатьох жертв серед мусульманського населення. Заплутаність реакції Кремля та спроби звинувачувати у всьому Україну засуджується на міжнародному рівні, і кожна нова деталь лише підкреслює цю нелогічність.

Навіть після теракту, російський пропагандистський механізм намагається відвернути увагу від справжніх подій, шукаючи способи звинуватити в усьому Україну. Це викликає обурення серед міжнародних партнерів, які не мають довіри до російського уряду.

Теракт у Крокус Сіті Хол

Так, міністр фінансів Великої Британії Джеремі Гант застеріг Кремль від публічного звинувачення України в теракті в “Крокусі”. За його словами, офіційний Лондон не довіряє словам путіна та вже давно зрозуміли його стратегію, коли гинуть невинні люди.

Зауважимо, що про неминучий теракт у Москві попереджали чиновники США та інших країнах Заходу. Але росія не послухалася, натомість навіть скаржилася, що це Захід хоче дестабілізувати ситуацію у РФ, залякати росіян такими провокаційними заявами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦