Після атак на великі десантні кораблі РФ “Ямал” і “Азов” у Севастополі у мережі показали супутникові знімки наслідків.

Опублікували ці фотографії OSINT-аналітик Тайлер Роговей та ресурс kiber_boroshno.

Читайте також: Вибухи в Криму: ЗСУ могли уразити ще один корабель ЧФ РФ

Роговей у соцмережі X 24 березня вказав, що на знімках видно два влучання: одне у пірс біля одного корабля, а інше у сухий док біля другого. Пошкоджень на кораблях не помітно, але він визнав ймовірність пошкоджень суден.

За його словами, видно, що один з кораблів рухається до сухого доку, що може свідчити про отримання пошкоджень. Поруч з кораблем бачимо пляму, що може свідчити про витік паливно-мастильних матеріалів.

Він також додав, що при детальному аналізі супутникових знімків з високою роздільною здатністю не виявлено серйозних пошкоджень кораблів, але ця оцінка може змінитися.

Тим часом ресурс kiber_boroshno у Telegram опублікував супутникові знімки “Азов” і “Ямал” за 22 і 24 березня. На одному з знімків можна побачити можливе місце ураження на кораблі “Азов”, але точний час ураження залишається невідомим.

Знімки БДК "Азов" та "Ямал Мінськ" за 22 та 24 березня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦