Втрата десантних кораблів буде суттєвою для Чорноморського флоту  

ВМС ЗС України завдають потужних ударів по Чорноморському флоту РФ у Криму

Зокрема, у ніч проти 24 березня українські військові здійснили успішну операцію з ураження кораблів та інфраструктури Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Криму.

За повідомленнями речника Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, в результаті атаки було пошкоджено щонайменше два десантні кораблі, а також завдано шкоди військово-морській базі та паливно-мастильним складам.

За даними Плетенчука, один з десантних кораблів, “Іван Хурс”, вже стоїть на заводі на ремонті. Це суттєво послаблює Чорноморський флот РФ, який налічував лише 13 десантних кораблів, призначених для захоплення українського південного узбережжя.

Раніше: В ISW оцінили ефект від атак по російських кораблях у Криму

Окрім кораблів, внаслідок атаки було пошкоджено будівлю військово-морської бази в Севастополі, що може суттєво ускладнити забезпечення та ремонт кораблів флоту. Також було завдано удару по паливно-мастильних складах, що негативно вплине на боєздатність ЧФ РФ.

Плетенчук підкреслив, що операція українських військ була успішною, а завданий удар – серйозним. За його словами, шкода, завдана Чорноморському флоту РФ, є суттєвою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦