Відмова від підтримки України продемонструє слабкість США, вважають у Конгресі

Спікер Палати представників США має намір після великодніх канікул винести на голосування законопроєкт, спрямований на надання допомоги Україні. Про це повідомив у програмі Face the Nation на телеканалі CBS конгресмен-республіканець Майкл Маккол.

Він зазначив, що спікер відданий цій справі і планує провести голосування після Великодня.

Щодо точної дати голосування, Маккол не надав конкретних відомостей, чи відбудеться воно одразу 9 квітня, коли Палата представників відновить роботу після канікул. Однак він підкреслив, що відмова від підтримки України може засвідчити слабкість США в міжнародній арені.

Також читайте: США вимагають припинити удари по російських НПЗ – Financial Times

Маккол зауважив, що програш в Україні аналогічний до ситуації в Афганістані і призведе до збільшення впливу Путіна. Він закликав до підтримки України як стратегічного партнера, щоб запобігти розширенню впливу Росії у регіоні.

Варто відзначити, що спікер Палати представників Майк Джонсон опинився в складній ситуації через процес його звільнення з посади. З усім тим, деякі демократи відмовилися голосувати за його відставку, якщо він укладе угоду щодо фінансування України разом з адміністрацією Байдена.

Раніше Джонсон відхилив розгляд пакета підтримки України, але заявив, що готовий працювати над новою версією законопроєкту з метою забезпечення допомоги Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦