У обвинувачених у справі про теракт у «Крокусі Сіті Холлі» виявили сліди тортур

Силовики катували звинувачених у тероризмі мігрантів із Таджикистану, яких звинувачують у вчиненні теракту у “Крокус Сіті Холлі”. 

За даними близького до розформованої ПВК «Вагнер» телеграм-каналу Grey Zone, одного із фігурантів справи після затримання катували струмом. 

На кадрах, які поширив канал, чоловік зі спущеними штанами лежить на підлозі у спортзалі, до його паху тягнуться дроти.

«Насправді відбувається рядовий допит за допомогою військово-польового телефону ТА-57, крутячи котушку, проводами виділяються розряди електрики до 80 вольтів, які своєю чергою підключаються до полоненого за пальці, вуха або геніталії», — пише Grey Zone.

Той самий канал публікував відео, де силовики б’ють затриманих, а одному з бойовиків відрізають вухо і змушують його з’їсти. Відео супроводжується коментарем “Так буде з кожним”.

На судовому засіданні журналістам вдалося сфотографувати обвинувачених. У них всіх на обличчі видніються гематоми та синці. 

Тим часом  Кремлі відмовилися коментувати повідомлення про причетність ІДІЛ до нападу на «Крокус» і про катування затриманих.

Також читайте: Невідомі люди зі зброєю захопили Crocus City Hall та підпалили: фото, відео

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився коментувати версію про те, що до нападу на «Крокус сіті хол» причетне угруповання ІДІЛ, яке взяло на себе відповідальність за атаку.

«Ви ставите питання, пов’язане з перебігом слідства, ми це ніяк не коментуємо, не маємо на це права. Закликаємо вас орієнтуватися на інформацію, яка походить від наших правоохоронних органів», — сказав Пєсков журналістам. 

У Кремлі також не коментували «видні ознаки насильницьких дій» — синяки та рани — на тілах підозрюваних, яких доставили до суду. “Я залишаю це питання без відповіді”, – сказав Пєсков.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦