Рятувальники ДСНС показали наслідки ракетної атаки по Києву вранці 25 березня.

У Telegram-каналі Державної служби з надзвичайних ситуацій України повідомили, що росіяни пошкодили триповерхову будівлю спортзалу в Печерському районі Києва та приватний будинок у Дарницькому районі.

Читайте також: Київ атакували балістичними ракетами: що відомо

За інформацією ДСНС, кількість постраждалих у Печерському районі столиці зросла до 7 осіб, серед яких 2 людини госпіталізовано (16-річна дівчина та 26-річна вагітна).

Також в Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах попередньо впали уламки збитих ракет. Обійшлося без потерпілих. Наразі рятувальники обстежують території.

У Дарницькому і Солом’янському районах через падіння уламків пошкоджено скління приватних будинків.

Рятувальники продовжують аварійно-рятувальні роботи та шукати під завалами людей. У будівлі однієї зі шкіл розгорнуто штаб допомоги Червоного Хреста.

Мер Києва Віталій Кличко прибув на місце руйнування у Печерському районі та показав ліквідацію наслідків.

У Мінкульті додали, що російська ракета зруйнувала частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ранковий обстріл РФ. Він насамперед подякував ДСНС, поліції, комунальникам та всім службам, які допомагають ліквідовувати наслідки.

За його словами, російські окупанти завдали удару по столиці балістичними ракетами. Постраждала міська забудова. Він закликав партнерів дати Україні більше ППО, щоб захистити українців.

Як повідомив військовий журналіст Андрій Цаплієнко, по Києву запустили балістичні ракети “Циркон” з вертикальних пускових контейнерів з Криму.

“Декілька ракет подолали відстань у 580 км до Києва за ~3хв, що дає змогу оцінити швидкість ракет як 11’600 км/год, що є гіперзвуком”, – пояснив він, додавши, що всі ракети летіли у центр Києва.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦