Глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив “короткою розмовою” російським ультранаціоналістам після теракту у “Крокус Сіті Хол”.

Інститут вивчення війни (ISW) пояснив занепокоєння Кадирова через реакцію деяких росіян.

Читайте також: Терористів із підмосковного Crocus City Hall після тортур доправили до суду: фото

За словами Кадирова, маштаби атаки в “Крокусі” значно глибші та більші, аніж сама атака, адже “вороги росії намагаються підірвати росію, пропагуючи націоналізм”.

Він нагадав, що РФ завжди була країною з великою кількістю національностей та релігій, але “лжепатріоти” грають на емоціях людей і “закликають до фашистських методів”.

Кадиров пригрозив “короткою розмовою” з тими, хто розпалює міжнаціональний конфлікт.

Аналітики ISW припустили, що Кадиров звертався до російських ультранаціоналістів, які використали напад на “Крокус Сіті Хол” для прояву ворожості до неетнічних російських меншин та мігрантів у РФ.

Чеченський очільник не вперше потрапляє у гучні міжетнічні і релігійні скандали. Це йому завадило балансувати між відстоюванням ісламських цінностей Чечні та підтримкою дедалі більш ультранаціоналістичного Кремля.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦