Принцеса Уельська проходить профілактичну хімієтерапію

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон повідомила, що хвора на рак і проходить курс хімієтерапії.

22 березня 2024 року Кейт опублікувала відеозвернення, в якому розповіла про своє здоров’я. Це сталося після кількох тижнів припущень щодо її місцеперебування та стан здоров’я після того, як її госпіталізували в січні.

«У січні я перенесла серйозну операцію на черевній порожнині в Лондоні, і тоді вважалося, що мій стан не є раковим», — сказала Кейт.

«Операція пройшла успішно. Проте аналізи після операції виявили рак. Тому моя медична команда порадила мені пройти курс профілактичної хімієтерапії, і зараз я перебуваю на ранніх стадіях цього лікування», – сказала принцеса та додала, що її діагноз був «великим шоком».

Також читайте: Кейт Міддлтон: які обирає сумки та що носить усередині

Кейт не розповіла, який тип раку у неї був діагностований, але вона також попросила простору та приватності.

«Ми сподіваємося, що ви зрозумієте, що нам, як сім’ї, зараз потрібен час, простір і приватність, поки я завершу своє лікування», – пояснила вона.

16 січня 42-річній Кейт зробили операцію на черевній порожнині. Тоді офіційні особи сказали, що її стан не є раковим, але не уточнили, яку операцію їй зробили, сказавши лише, що вона була успішною. Вони також пояснили, що вона навряд чи повернеться до виконання державних обов’язків до кінця березня.

29 січня Кейт виписали з Лондонської клініки, приватної лікарні, розташованої поблизу Ріджентс-парку в центрі британської столиці. Після виписки вона повернулася до Віндзора, який розташований на захід від Лондона, щоб продовжити своє відновлення.  

Лікарі зазначають, що після успішної операції хімієтерапія часто використовується, щоб допомогти вбити будь-які заблукані ракові клітини та запобігти поновленню раку. Методи лікування розвинулися, і коли хімієтерапія використовується зараз, іноді вона триває коротше або в менших дозах, ніж раніше.

Король Карл III сказав, що дуже пишається Кейт за розмову про рак.

Він сказав, що «дуже пишається Кетрін за її сміливість у висловлюванні, як вона це зробила» і «залишався в найтіснішому контакті зі своєю улюбленою невісткою протягом останніх тижнів», після того, як вони разом провели час у лікарні, заявив представник Букінгемського палацу.  

Карл і його дружина Камілла запевнили, що «продовжуватимуть пропонувати свою любов і підтримку всій родині в цей важкий час». 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦