В Україні запровадили графіки відключення світла після масованої атаки росіян по низці областей.

У зв’язку з ракетно-дроновою атакою на території України вжито заходів для стабілізації ситуації з електропостачанням. 22 березня у деяких областях країни виникли проблеми з електроенергією, тому були запроваджені графіки аварійних відключень світла.

Читайте також: Удар по ДніпроГЕС: розкрито деталі атаки

Серед областей, які постраждали, вказують на Сумську, Полтавську, Дніпропетровську, Одеську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську та Хмельницьку.

У відповідь на цю ситуацію уряд та місцеві влади забезпечують роботу пунктів незламності для зарядки телефонів та інших гаджетів, а також підтримують мережу Інтернету.

Енергетики працюють над відновленням електропостачання, зазначають у військових адміністраціях та компаніях з електропостачання. Виключення електроенергії, які відбулися внаслідок атаки, також були запроваджені на місцях у Полтавській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Сумська область. Без світла залишились жителі Сумського, Конотопського та Шосткинського районів, повідомили у Сумській ОВА.

Обстріл Сумської області 22 березня

Полтавська область. Було застосовано превентивні вимкнення підстанцій та запроваджено графіки відключення світла. Ситуація залишається під контролем, енергетики відновлюють електропостачання.

Очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін заявив, що цього разу обійшлося без загиблих та постраждалих. Уламки пошкодили приватні домоволодіння.

Дніпропетровська область. Внаслідок російського удару було пошкоджено енергетичні об’єкти у регіоні, виникли проблеми з водо- та електропостачання. В області також розгорнули пункти незламності, адреси яких є у “Дії”.

В інших областях ситуація схожа: екстрені відключення електроенергії за розпорядженням НЕК Укренерго, запровадження графіків та усунення наслідків дроново-ракетного обстрілу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦