Позиції Німеччини й США недостатньо, тому французи взяли на себе ініціативу 

Спроба президента Франції ввести французький контингент до України може стати першим кроком до офіційної військової присутності НАТО у країні, повідомляє Newsweek.

Ніколя Тенцер, старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики, розглядає ініціативу Макрона як дуже щиру і визначає її як можливе початок нового етапу у відносинах Франції з НАТО.

Військовий експерт Іван Ступак наголошує, що французькі солдати, які можуть бути розміщені в Україні, переважно будуть займатися роботами з технічної підтримки та не братимуть участі в бойових діях.

Єдиний військовий експерт висловлює переконання, що французькі війська, які потраплять до України, будуть розміщені в прикордонних районах з Білоруссю та Придністров’ям, а не на фронті.

Також читайте: Шольц застеріг від переоцінки сили росії

Відповідно до Newsweek, можливість розміщення французьких військ в Україні створює прецедент для інших країн НАТО, які можуть наслідувати цей приклад.

Тенцер пропонує п’ять варіантів розвитку подій, включаючи функції підтримки, визначення цілей для ракетних ударів, підтримку наступальних операцій та навіть пряме залучення до бойових дій, хоча останній варіант наразі є неприйнятним.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦