Удари безпілотників нібито можуть підвищити світові ціни на нафту

Атаки безпілотників з боку України на російські нафтопереробні заводи викликають стурбованість у США.

За даними Financial Times, американські чиновники неодноразово закликали українську владу припинити ці атаки, побоюючись, що вони можуть призвести до зростання світових цін на нафту та спровокувати відповідь з боку Росії.

Зростання цін на бензин в США стає серйозною проблемою перед виборами президента 2024 року. Атаки на російські НПЗ можуть ще більше погіршити ситуацію, тому США просять Україну стриматися від подібних дій.

З початку повномасштабного вторгнення Росію в Україну українські розвідслужби активно використовують безпілотники для атак на російські об’єкти. За даними представника військової розвідки, з 2022 року було скоєно щонайменше 21 напад на російські НПЗ, термінали та склади.

Раніше: Україна наростила темпи виробництва боєприпасів – WP

США занепокоєні тим, що подальші атаки України можуть призвести до відповідних ударів з боку Росії по українській енергетичній інфраструктурі. Це може значно погіршити ситуацію та призвести до ескалації конфлікту.

Українські чиновники стверджують, що метою атак безпілотників є перешкодити постачанню палива російським військам, а також завдати символічного удару по Москві.

За останні тижні Україна значно посилила свої повітряні атаки на російські об’єкти. Минулого тижня було проведено дві найбільші та найуспішніші операції, в результаті яких було вражено сім російських енергетичних об’єктів.

Українська влада вважає, що атаки на російські НПЗ та інші об’єкти енергетичної інфраструктури допоможуть їй скоротити фінансування військових дій Кремля та наблизити перемогу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦