Тепер вони перейдуть до поглибленої льотної підготовки, яку проводять ВПС Франції

Після успішного проходження інтенсивної льотної підготовки у Великій Британії група українських пілотів розпочинає новий етап навчання у Франції.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс відзначив високий рівень підготовки пілотів та їхню готовність до боротьби з російськими окупантами.

10 українських льотчиків успішно завершили базову льотну, наземну та мовну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських ВПС Великої Британії.

Наступним кроком стане поглиблена льотна підготовка, яку українські пілоти пройдуть у ВПС Франції. Її мета – підготувати їх до керування винищувачами F-16.

“Вітаю цих відважних пілотів із завершенням початкового етапу навчання у Великій Британії”, – заявив Грант Шаппс. 

Також читайте: Шольц застеріг від переоцінки сили росії

“Завдяки майстерності інструкторів Королівських ВПС, пілоти здобули одне з найкращих навчань у світі і тепер на крок ближче до захисту українського неба від незаконного вторгнення Путін”, – додав він

Міністр оборони також підкреслив ефективність українських Повітряних сил: “Вони з руйнівною силою б’ються з ворогом, завдаючи шкоди Чорноморському флоту Росії та його штабу.”

“Цей етап – ще один крок до посилення українських повітряних сил”, – додав Шаппс.  

Один з українських пілотів, який пройшов навчання, поділився своїми враженнями: “Навчання було складним, але й водночас цікавим, воно зробило мене кращим пілотом”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦