П’ятеро невідомих осіб увірвалися зі зброєю до торгового центру Crocus City Hall у Москві.

Сьогодні там проходив концерт гурту “Пікнік” і саме в цей час розпочалася стрілянина. Відомо про 40 жертв, ще понад соня осіб отримала поранення. Фото та відео з місця подій показують російські ЗМІ і Telegram-канали.

Читайте також: Прильоти в Бєлгороді: росіяни налякані через “обстріли” (фото)

Повідомляється, що нападники увійшли через центральний вхід та одразу розпочали стрілянину. Вони просувалися до концертного залу.

За даними близького до російських силовиків Telegram-каналу “112”, загинуло значно більше людей – близько 40, поранення отримали – понад 100 осіб.

Стрілянина почалася одночасно і в залі для глядачів, і у фойє, де в той момент перебував натовп людей. Терористи підпалили крісла в залі, звідки вогонь поширився майже по всій будівлі. Після цього пролунали вибухи, а пожежа поширилася на верхні поверхи.

Рятувальники чекали силовиків, що почати ліквідовувати наслідки через загрозу життю. Для гасіння пожежі вилетіли вертольоти.

Очевидці з місця трагедії розповіли, що частину людей евакуювали прямо з даху палаючої будівлі. Ще частина спустилася на -1 поверх. На місце інциденту прибуло понад 50 бригад швидкої допомоги.

За словами очевидця, мінімум 5 озброєних чоловіків з бородами увійшли до групи, яка влаштувала розстріл в ТЦ.

“Діють, як підготовлені та навчені бойовики. У момент проходу до будівлі вбили охоронців і людей, які стояли біля дверей. Потім заблокували головний вхід”, – йдеться у повідомленні.

Нападники озброєні автоматами АКМ. Деякі несуть розгрузки з різними боєприпасами. Як мінімум двоє з нападників мають при собі рюкзаки, можливо, із запальною сумішшю.

СОБР приїхав тільки через годину після початку стрілянини та розпочав операцію із зачистки “Крокус Сіті Холла” від нападників. Дах почав падати, поки там були люди.

За неперевіреною інформацією, нападникам вдалося втекти.

Раніше посольства США та МЗС Великобританії попереджали про загрозу терактів у місцях масового скупчення людей у Москві. Тому після інциденту в ТЦ влада посилила безпеку в аеропортах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦