Нідерланди виділять понад €350 млн на закупівлю боєприпасів для F-16 та безпілотників. Їх закуплять безпосередньо у промисловості.

Міністерка Кайса Оллонгрен повідомила, що Нідерланди дотримуються свого слова та знову відправили винищувачі F-16 до Румунії. Там проходять підготовку українські та румунські пілоти.

Читайте також: Канада може придбати українські дрони

За словами командувача Збройними силами США генерала Онно Айхельсхайма, у Румунії літаки використовуються у центрі підготовки пілотів. Це стосується не тільки самого винищувача, але й усіх пов’язаних із ним запчастин та боєприпасів.

F-16

Нідерланди, Данія та США очолюють коаліцію ВПС UDCG. Для навчання українських військових було передано 18 нідерландських F-16. Ще 24 нідерландські F-16 призначені для доставку в Україну. Це рішення погоджено з партнерами по коаліції.

Крім цього, Нідерланди зробили вагомий внесок у понад 200 млн євро у сфері закупівлі дронів. Планується закупити безпілотники ISR (Intelligence Surveillance Reconaissance) і безкоштовно передати їх Україні.

“Ці дрони вже використовуються і зарекомендували себе на полі бою”, — пояснила міністерка Оллонгрен.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦