Єврокомісія пропонує використати кошти від заморожених активів росії на закупівлю зброї для ЗСУ.

За інформацією DW, Європейська комісія пропонує використати 90% доходів від заморожених активів РФ на купівлю зброї для Сил оборони України. Проте, ця ініціатива може не отримати підтримки на саміті лідерів Європейського Союзу, запланованому на 21 березня.

Читайте також: Нідерланди виділять понад 350 млн євро для України

За неофіційними даними видання, більшість країн-членів ЄС підтримують ідею використання коштів для закупівлі зброї на потреби ЗСУ, особливо з огляду на поточну ситуацію в Україні. Однак Угорщина виступає проти такого рішення, вважаючи, що кошти можна використати на інші цілі, крім озброєння українських військових.

Позачерговий саміт також розглядатиме питання щодо розширення Європейського Союзу, зокрема відкриття переговорів щодо вступу України та Молдови. Однак вирішення цього питання може бути відкладеним через опозицію деяких країн-членів ЄС.

Вирішення вимагатиме одноголосної підтримки всіх 27 лідерів Європейського Союзу, і зараз існує ймовірність, що це не відбудеться під час нинішнього саміту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦