Іспанія схвалила передавання нової партії танків Leopard для України.

Infodefensa повідомляє, що міжміністерська рада з торгівлі та контролю оборонних матеріалів та технологій подвійного призначення Іспанії ухвалила відповідне рішення.

Читайте також: Україна наростила темпи виробництва боєприпасів – WP

Ще 20 бойових танків Leopard 2A4 відправлять до України після того, як їх підготують на оборонному заводі Santa Bárbara Sistemas у Севільї. Також там зберуть інші необхідні військові матеріали.

Зазначається, що передавання нової партії пов’язують з приїздом делегації Державної прикордонної служби України до Іспанії минулого тижня. Українські представники ввели перемовини з представниками Міноборони країни та промисловості.

Танки Leopard

Міністр торгівлі Іспанії Ксіану Мендес пояснив, що пакет військової допомоги для Україні включає зброю, яка є потрібною, пріоритетною і важливою для протистояння від окупантів. Він переконаний, що українці використовують передану зброю для захисту.

Мендес також показав повний список військової допомоги, яку Іспанія передала Україні за два роки повномасштабної війни. Це було 61 постачання на суму 190 млн євро: засоби нічного бачення, одяг та інше умундирування, засоби радіозв’язку, дистанційні системи управління, системи наведення боєприпасів, кулемети та гаубиці, артилерійські снаряди, ракети “Хок”, “Містраль”, “Гарпун”, Aspide; 10 бойових танків Leopard 2A4 та патрульні катери тощо.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦