Польський президент закликає до посилення оборони та підтримки України

Згідно з заявою президента Польщі Анджея Дуди, Росія може наростити свій військовий потенціал до такої міри, що буде здатною атакувати країни НАТО вже у 2026 або 2027 році. Цей прогноз ґрунтується на даних звітів, зокрема й німецьких експертів.

Дуда наголошує на необхідності негайного посилення оборонних можливостей Альянсу. Він закликає країни-члени НАТО збільшити витрати на оборону до 3% ВВП, адже “час дії настав”.

“Це питання здорового глузду”, – підкреслює президент. “Ми чуємо тривожні дзвіночки. Росія, перевівши свою економіку на воєнні рейки, може вже за 2-3 роки володіти достатнім військовим потенціалом для нападу на НАТО”.

Також читайте: У Туреччині назвали термін закінчення війни в Україні

Дуда закликає до нарощування зусиль протягом наступних кількох років, накопичення боєприпасів, виробництва зброї та підвищення обороноздатності Європи.

“Наша мета — створити стримувальний фактор, який гарантує нашу безпеку. Ніхто з нас не прагне війни”, – наголошує він.

Польський лідер також закликає США продовжувати підтримувати Україну, адже “кожен долар, вкладений в оборону України, економить мільярди на стримуванні Росії”.

“Цю російську агресію необхідно зупинити за будь-яку ціну. Інакше вона пошириться далі, і тоді американських грошей може не вистачити, а американським військам доведеться втручатися, чого ніхто не хоче”, – підкреслює Дуда.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦