Європейський Союз розробив законопроєкт, за яким Україна почне отримувати прибуток від активів Російського центрального банку.

Згідно з пропозицією, Україна отримуватиме ці кошти з липня місяця. За цим законопроєктом кошти будуть використовуватися на закупівлю зброї та розвиток оборонної промисловості.

За даними Bloomberg, ця пропозиція передбачає введення податку на непередбачений прибуток від арештованих резервів РФ. Це дозволить використовувати приблизно 3 мільярди євро на рік для фінансування постачання зброї в Україну.

Читайте також: Болгарія припинить використовувати російське ядерне паливо

активи рФ

Більшість активів російського центрального банку, які складають близько 260 мільярдів євро, були арештовані країнами “Великої сімки”, ЄС та Австралією, причому понад дві третини з них заблоковано в ЄС. Цей прибуток зберігається в центральних депозитаріях цінних паперів та буде використовуватися для витрат на управління активами та боротьби з будь-якими ризиками. Пропозиція буде розглянута лідерами ЄС на зустрічі в Брюсселі наприкінці тижня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦