Анкара закликає до мирного вирішення конфлікту

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан поділився своїми міркуваннями щодо строку закінчення війни в Україні. Він вважає, що 2025 рік може стати для України мирним, а бойові дії припиняться.

Про це Фідан повідомив в інтерв’ю CNN Turk та Turkrus. Він зазначив, що наразі не бачить підстав для завершення конфлікту у 2024 році, але 2025 рік дає надію на мир.

“Цей рік видався складним, але ми сподіваємося на мир у 2025 році”, – заявив глава турецького МЗС.

Фідан підкреслив, що Туреччина активно закликає до мирного вирішення конфлікту “як на платформі НАТО, так і на європейській платформі”. Він зазначив, що війна перетворилася на “війну на виснаження”, де обидві сторони мають значні втрати.

Читайте також: Трамп розповів вигадану історію про “запис” дзвінка Зеленського

“Цій війні пора закінчитися. Наш президент з усім своїм авторитетом закликає до миру. Це питання, яке мені ставлять постійно, як у США, так і на інших зустрічах”, – наголосив Фідан.

Окрім того, дипломат висловив стурбованість Туреччини щодо ризику поширення війни на весь регіон.

“Існує ризик ескалації конфлікту на весь регіон. Спочатку це проявляється на рівні мови, а потім може перерости у дії”, – додав міністр.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦