Чоловік незаконно клонував тварин та продавав клієнтам

Мешканець США Артур Шубарт опинився в центрі скандалу після того, як було виявлено, що він таємно купив частини захищеного мутантного виду овець, щоб незаконно розводити худобу та продавати її. 

За даними Metro, Шубарт спеціалізувався на купівлі, продажу та розведенні “альтернативної худоби” і використовував частини овець аргалі Марко Поло з Киргизстану для створення гібридних видів.

Також читайте: Немовля народилося з десятисантиметровим хвостиком: фото

Прокурори вважають, що дії Шубарта і його спільників, які тривали з 2013 по 2021 рік, є порушенням міжнародного права та законів штату Монтана. Вони стверджують, що Шубарт ввіз частини овець аргалі до США та використовував їх для створення гібридних овець, що вже є порушенням законодавства про торгівлю дикими тваринами.

Шубарту загрожує п’ять років ув’язнення та штраф у розмірі 250 000 доларів США за кожне звинувачення. Винесення вироку заплановане на 11 липня.

Помічник генерального прокурора Тодд Кім вважає, що схема Шубарта зі створення масових гібридних видів овець є зухвалим порушенням міжнародного права та захищає життєздатність місцевих популяцій тварин.

Зараз Шубарту доведеться відповідати за свої дії перед судом, а його ранчо, яке спеціалізується на альтернативній худобі, опинилося під суворим наглядом правоохоронних органів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦