Тут зможуть розміщуватися  до 10 000 військовослужбовців  

Розпочато будівництво найбільшої в Європі бази НАТО. Її почали зводити на території Румунії. Цей військовий комплекс, оцінюваний у 2,5 мільярда євро, зможе розмістити до 10 000 військовослужбовців Альянсу та їхніх сімей.

Проєкт передбачає, що під базу буде виділено  2800 гектарів земель: це більше, ніж площа 4000 футбольних полів. Загальний периметр 30 кілометрів: більше, ніж відстань від центру Києва до його околиць.

Місткість до 10 000 військовослужбовців НАТО – це еквівалент 4-м бригадам Збройних Сил України.

Читайте також: Російські добровольці припустили, чого очікувати від Путіна

На базі будуть школи, дитячі садки, магазини та лікарня, щоб створити комфортні умови для проживання військових та їхніх сімей.

Цей комплекс стане не лише місцем дислокації солдатів, але й потужним військовим хабом.

Цей проєкт є відповіддю НАТО на зростання загроз з боку Росії:

Після анексії Криму та розв’язання війни на Донбасі НАТО прагне зміцнити свої східні кордони. Румунія, розташована на Чорноморському узбережжі, стане ключовим елементом цієї стратегії.

Будівництво бази очікується завершити до 2026 року. Її поява стане значним кроком у посиленні обороноздатності НАТО та свідченням підтримки Альянсу Румунії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦