Цей піст є найголовнішим та найсуворішим у році 

Великий піст 2024 року розпочався, звертаючи увагу вірян на духовний розвиток та очищення перед святкуванням Великодня.

За вірою, цей період, який триває 48 днів, почався у понеділок, 18 березня, і закінчиться у суботу, 4 травня. Це найбільш суворий період, коли віряни відмовляються від розваг, веселощів, м’ясної та молочної їжі.

Також читайте: Березень готує погодні сюрпризи: синоптики оновили прогноз

Великий пост є нагадуванням про сорокаденний піст Ісуса Христа перед його розп’яттям та Воскресінням. Перша чотиридцятниця, відома як Чистий понеділок, і остання тижнева Страсна седмиця є найсуворішими днями. У цей період відмовляються навіть від їжі в певні дні.

Віряни також дотримуються спеціального графіка харчування, включаючи сухий пост, гарячу їжу без олії та гарячу їжу з олією в різні дні тижня. Дозволено споживати рослинну їжу, соління, квашення, сухарі, чай, бублики, гриби, горіхи, каші на воді, а також пісну олію та вино під час свят та вихідних.

Великий пост також є часом для духовного відродження та підготовки до святкування Великодня. Він відзначається молитвою, піднесенням добрих справ та відмовою від лихослів’я та тілесних втіх.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦