Дональд Трамп розповів вигадану історію про “запис” своєї телефонної розмови до Володимира Зеленського у 2019 році, яка стала ключовим елементом першого імпічменту політика.

На передвиборчому мітингу в Огайо, Трамп стверджував, що дозволив опублікувати запис, який викрив демократів, але журналісти виявили, що ця історія – маніпуляція. Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Байден запускає рекламну кампанію про свій вік за 30 мільйонів доларів

Розслідувачі з’ясували, що жодного запису розмови не існує, а демократка і тогочасна спікерка Палати представників Ненсі Пелосі ніколи не чула такий запис. Телефонні розмови президентів з іноземними лідерами США не записуються, але фіксуються в пам’яті в письмовій формі.

Підполковник армії у відставці Олександр Віндман, який був присутній при розмові Трампа з Зеленським, підтвердив відсутність запису. Ця нова брехня Трампа нагадує його неправдиві заяви за часів президентства.

За словами прессекретаря Пелосі Аарона Беннетта, історія Трампа чергова «нісенітниця без фактів».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦