Рейд російських добровольців на території РФ триває, а бійці захопили ще одне село.

У спецоперації на території росії беруть участь росіяни з Легіону “Свобода Росії”, Російського добровольчого корпусу (РДК) та “Сибірського батальйону”.

Добровольці вранці 12 березня прорвали кордон з росією та зайшли на територію Курської та Бєлгородської областей. Путінська влада не тільки забороняє цивільним евакуйовуватися, але й змушує окупантів застосовувати артилерію та авіацію проти цих населених пунктів.

Читайте також: Путін вже готується до наступної війни – Foreign Policy

Вранці 17 березня бійці “Сибірського батальйону” повідомили про звільнення адміністрації Горьковського Бєлгородської області. Деякі російські політики припускають, що вони можуть оголосити альтернативний уряд у цих областях.

Також добровольці висловили свою критику безпосередньо владіміру путіну, назвавши його вибори “фарсом”. У заяві вони закликали путіна припинити використовувати цивільних для участі в “спектаклі” на виборчих дільницях, особливо в умовах обстрілів і бомбардувань.

Крім цього, армія РФ здійснює авіаційні удари по селам, у яких знаходяться добровольці ЛСР, РДК та батальйону “Сибір”. Заяви про це надійшли від Міноборони РФ, яка стверджує, що українська “ДРГ” проникла в село Козинка. Губернатор Бєлгородського регіону В’ячеслав Гладков заявив, що мешканці Козинки зазнали серйозних втрат.

Російські добровольці

Російські добровольці закликали жителів Бєлгородської та Курської областей залишити ці території до завершення активної фази обмеженої військової операції, оскільки вони відкрили вогонь по військових об’єктах РФ.

Понад 7000 цивільних автомобілів скористалися гуманітарним коридором для евакуації мирних жителів із Бєлгородської та Курської областей. Ще 600 автомобілів виїхали з міста Курськ.

Одночасно російська влада перешкоджає евакуації цивільних у Бєлгородській області, де триває рейд російських добровольців. Засоби масової інформації повідомляють, що силовики оточили залізничний вокзал у Бєлгородській області, що викликало паніку серед місцевого населення.

Мешканці Гайворону Бєлгородської області масово виходять з міста. В соціальних мережах з’явилися відеозаписи, на яких видно, як росіяни вибираються з міста пішки, несучи свої речі.

Добровольці показали трофеї – полонених російських солдат. Глава РДК, Денис Нікітін, висловив бажання передати полонених російських військовослужбовців губернатору Бєлгородської області В’ячеславу Гладкову і запросити його на зустріч.

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що бійці не мають наміру зупинятися і будуть продовжувати боротьбу проти путінського режиму з усієї сили.

Військовий експерт Сергій Кузан вважає, що хоча рейд російських добровольців не виллється у похід на Москву, він може спровокувати розширення партизанського руху і створити передумови для подальшого наступу на Москву. Кузан також прогнозує, що конфлікт може розгорнутися всередині Росії через зростання партизанської діяльності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦