З 87,29% голосів диктатор обійшов трьох конкурентів 

У Росії відбулися “вибори”, які позначилися п’ятим терміном Володимира Путіна на посаді президента країни.

За даними екзит-полу Всеросійського центру вивчення громадської думки, Путін здобув перемогу, набравши 87,29% голосів. Цього разу “вибори” тривали аж три дні.

Після закриття виборчих дільниць у вечір неділі, 17 березня, Путін виступив перед росіянами, обіцяючи продовжити вести війну в Україні під час свого нового президентського терміну.

Проте реакція світової спільноти на цей результат була відмінною. Шарль Мішель, очільник Європейської Ради, вже в перший день “виборів” привітав Путіна з “перемогою”, висловивши занепокоєння щодо справедливості та демократії в Росії. Також критику виразили міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон та представники МЗС Німеччини та Польщі, які наголосили на фальсифікації голосування та порушеннях демократичних принципів.

Також читайте: Путін вже готується до наступної війни – Foreign Policy

Проте є й такі країни, які висловили підтримку Путіну. Так, Китай привітав Путіна з перемогою, підкреслюючи важливість подальшого розвитку відносин між двома країнами.

Володимир Зеленський, президент України, у своєму відеозверненні висловив рішучу позицію, заявивши, що російський лідер “просто захворів на владу” та закликав міжнародну спільноту не залишати безкарно дії РФ на окупованих територіях України.

Таким чином, після проведення “виборів” у РФ, світ виявив себе рішучим у висловленні підтримки демократії та справедливості, виступаючи проти порушень на виборчих дільницях та фальсифікації голосування.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦