Американські аналітики розкрили, хто може стояти за атакою безпілотників на військову частину в невизнаному Придністров’ї.

Згідно з останнім звітом Інституту вивчення війни (ISW), ця атака була спробою дестабілізувати ситуацію в Молдові. І здійснила це росія.

Читайте також: Путіна переобрано на новий президентський термін

Олександр Щерба, колишній “голова Верховної ради” Придністров’я, заявив, що помітив “українські сліди” та назвав Україну “головним бенефіціаром” цієї атаки. Проте експерти впевнені, що Україна не мала стосунку до цього удару.

Тим часом Бюро реінтеграції Молдови заявило, що вражений гелікоптер не літав протягом років, а удар був спрямований на поширення страху і паніки в Придністров’ї. Це спричинило “ворожу інформаційну операцію, націлену на Молдову”. Однак вони не звинувачують придністровських або проросійських сил у цьому ударі.

Атака БПЛА

ISW також вважає малоймовірним, що українські сили стояли за цією атакою, враховуючи обмежені ресурси, використані для неї, та незначний обсяг цілей. Українські чиновники підтвердили, що Придністров’я не становить військової загрози для України.

Раніше сепаратисти в Придністров’ї заявили про атаку на військову частину. Український Центр протидії дезінформації повідомив, що росія була ініціатором цієї провокації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦