Найстарша мешканка планети Люсіль Рандон померла у Франції у віці 118 років

Французька черниця Люсіль Рандон, яка була найстарішою людиною на Землі, померла у віці 118 років у будинку для літніх людей у місті Тулон, Франція. Її смерть сталася за 25 днів до того, як вона мала відзначити своє 119-річчя.

Люсіль Рандон, відома також як сестра Андре, стала найстарішою людиною на планеті після смерті японки Кане Танакі у квітні 2022 року. Вона народилася 11 лютого 1904 року.

Сестра Андре пережила дві світові війни, спалах COVID-19 та безліч інших історичних подій. Навіть у віці 116 років вона перенесла коронавірус, ставши однією з найдовше живих людей, які побороли захворювання.

Також читайте: Науковці наблизилися до створення синтетичного життя

Свої останні дні Люсіль Рандон провела в будинку для літніх людей Сент-Катрін-Лабур у Тулоні, де вона отримувала піклування та догляд. Згідно зі словами представника будинку, її смерть настала мирно уві сні.

Сестра Андре присвоєно багато грандіозних титулів і визнань, включаючи почесне громадянство Тулона та особистий лист від папи Римського Франциска. Вона була відома своєю активною роботою та бажанням допомагати іншим, і заздалегідь виражала бажання приєднатися до свого коханого брата, що сталося нарешті.

Люсіль Рандон розповідала, що один із її секретів довголіття — старанна робота, щоб допомагати іншим.

Жінка любила їсти шоколад і пити вино, і що вона балувала себе одним келихом вина щодня.

Черниця відхиляла прохання проаналізувати зразки її ДНК, заявляючи, що секрет її довголіття «знає лише Господь». 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦